Predstvaljamo Vam članove DKB: Vera Pavlović



БИОГРАФИЈА

Вера Павловић, рођена 10.09.1951. године у Београду, по професији je адвокат (Члан адвокатске “династије” Павловић у трећем колену, прва жена адвокат у породици – видети “Историју српске адвокатуре” аутора Вељка Губерине стр.168), сада у пензији.

Вера Павловић је своје радове почела да објављује још у детињству и наставила је до дана данашњег. Објављивала је у дечијем часопису “Змај”, листу “Гимназијалац” ( II београдска гимназија), затим “Студент”, “Књижевне вертикале”, “Балканске вертикале”, као и годишњацима “Сцене Црњански”.

2008. је са своjим, сада покојним партнером, објавила збирку песама под називом “Вечно млада срца”. Делимично је и аутор објављене и нaграђене збирке прича “Писма Јуди Искариотском” и збирке песама “Накит за цареве”.

Члан је “Сцене Црњански” 35 година, такође је члан Управног одобора друштва књижевника Београда.

Добитница је три награде “Сцене Црњански” за кратку причу и то 2003., 2007., и 2009. године. Добитница награде Златни стих за песму “Вeтрови самоће” 2016. године.

Живи и ствара у Београду.

Коментари

  1. Vera je sjajan čovek i književnik sveta.Nečujna i tiha, gromoglasno nosi liriku srca ka drugima.Kosmopolita sveta, aristokrata u duši.Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam učestvovao na promociji.Sve najlepše želim od srca-pesnikinji sveta! Srećko Aleksić

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Изашао је из штампе број 22. "Београдског круга кредом"

Изашао је из штампе први број часописа "Победник"