Dobrodošlica novim članovima DKB i promocija časopisa


Tekst: ANKA STANOJČIĆ

Književno veče 19. juna 2018. imalo je dva dela. U prvom, dužem delu predstavilo se i primljeno je šest novih pisaca u članstvo Društva književnika Beograda. Veče su vodili  sekretar DKB Anka Stanojčić i i predsednik DKB Zoran Ilić.
Dr Predrag Dugalić izabrao je za svoje predstavljanje pesme koje su objavljene u drugom broju časopisa
"Beogradski krug kredom", čime je započet drugi deo večeri, promocija novog broja časopisa.
Časopis "Beogradski krug kredom" izlazi četiri puta godišnje. Glavni i odgovorni urednik je Zoran Ilić, a zamenik urednika  Anka Stanojčić. Zoran Škiljević je urednik za prozu, a Miloš  Nastić urednik za poeziju. Drugi broj časopisa otvorio je naš  renomirani pesnik Ljubomir O. Vujović, a zatim sledi Miloš Nastić sa "Kratak umjetnički performans"
Blogerka Jelena Brenjo pročitaja je  jednu od tri  objavljene priče.
Ivan Despotović se predstavlja odabranim  pesmama.
Mirjana Hnilična donosi nam novi žanr, sinki priče, koje navode čitaoca da misli kako se radi o nečem sasvim drugom nego što  se na kraju ispostavi. Pročitana je jedna njena priča, pošto ona nije mogla da dođe.
Bilo je to još jedno uspelo veče u biblioteci "Đorđe Jovanović" koje je okupilo članove i poštovaoce Društva književnika Beograda.

Link:

Коментари

Популарни постови са овог блога

Објављен је други број часописа "Победник"

Представљање нових чланова Друштва књижевника Београда: Снежане Јовицки, Момчила Дедића, Милана Ђерића и Слободана Ђуровића

Peti broj Balkanskih vertikala

Predstvaljamo Vam nove članove DKB: Ivan Despotović

Драга МИРЈАНА НОВОКМЕТ, збогом!