Predstvaljamo Vam članove DKB: Vera Pavlović



БИОГРАФИЈА

Вера Павловић, рођена 10.09.1951. године у Београду, по професији je адвокат (Члан адвокатске “династије” Павловић у трећем колену, прва жена адвокат у породици – видети “Историју српске адвокатуре” аутора Вељка Губерине стр.168), сада у пензији.

Вера Павловић је своје радове почела да објављује још у детињству и наставила је до дана данашњег. Објављивала је у дечијем часопису “Змај”, листу “Гимназијалац” ( II београдска гимназија), затим “Студент”, “Књижевне вертикале”, “Балканске вертикале”, као и годишњацима “Сцене Црњански”.

2008. је са своjим, сада покојним партнером, објавила збирку песама под називом “Вечно млада срца”. Делимично је и аутор објављене и нaграђене збирке прича “Писма Јуди Искариотском” и збирке песама “Накит за цареве”.

Члан је “Сцене Црњански” 35 година, такође је члан Управног одобора друштва књижевника Београда.

Добитница је три награде “Сцене Црњански” за кратку причу и то 2003., 2007., и 2009. године. Добитница награде Златни стих за песму “Вeтрови самоће” 2016. године.

Живи и ствара у Београду.

Коментари

  1. Vera je sjajan čovek i književnik sveta.Nečujna i tiha, gromoglasno nosi liriku srca ka drugima.Kosmopolita sveta, aristokrata u duši.Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam učestvovao na promociji.Sve najlepše želim od srca-pesnikinji sveta! Srećko Aleksić

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Изашао је из штампе број 22. "Београдског круга кредом"

Изашао је из штампе први број часописа "Победник"

Књижевно вече Друштва књижевника Београда